Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.

Povezana istraživanja

Istraživanja su dokazala da su dodaci obući Formothotics™ učinkoviti pri smanjivanju boli, liječenju i sprečavanju ozljeda, te da obuću čine udobnijom. U mnogim slučajevima dokazano je da su jednako dobri ili čak i bolji od ortoza, odnosno ortopedskih pomagala koja se lijevaju iz kalupa u skladu s osobnim potrebama korisnika, u procesu liječenja disfunkcije donjih ekstremiteta.

Larsen et. al (2002.) dokazali su da dodaci Formthotics™,prilagođeni osobnim potrebama, drastično smanjuju učestalost pojave bolova u leđima (za 20%) i ozljeda donjih udova, kao što je „trkačka potkoljenica“ (za više od 10%), kod unovačenih vojnika.
Poboljšanje funkcije stopala i minimizacija bolova

Chia et. al (2009.) i Landford et. al (2006.) dokazali su da su proizvodi Formthotics™ vrlo uspješni u liječenju plantarnog fascitisa, odnosno petnog trna. Prilikom istraživanja proizvodi Formthotics™ znatno su smanjili najjače sile aktivne u području tabana. Time su postigli bolji rezultat u smanjivanju simptoma, u usporedbi s uobičajenim ortopedskim pomagalima izrađenima u skladu s osobnim potrebama pacijenta ili gotovim proizvodima drugih proizvođača.

Oba ova istraživanja također su dokazala da dodaci Formthotics™ poboljšavaju opću funkciju stopala i minimaliziraju bol.

Jačanje mišića i tetiva

Proizvodi Formthotics™ također potiču „ravna stopala“ da funkcioniraju poput stopala s normalno oblikovanim svodom te sprečavaju ozljede podupiranjem i jačanjem inače rizičnih mišića i tetiva. To su potvrdili i Murley et. al (2010.) koji su usporedili aktivnost tibialis posteriora i dugačkog lisnog mišića (m. peroneus longus) kod osoba s ravnim stopalima. Uspoređivali su djelovanje ortopedskih dodataka Formthotics™ i pomagala lijevanih iz kalupa u skladu s osobnim potrebama. Dokazano je da se aktivnost tibialis posteriora znatno povećava korištenjem bilo kojeg od ova dva tipa pomagala, no samo je korištenje dodataka Formthotics™ rezultiralo i poboljšanjem funkcije dugačkog lisnog mišića.

Larsen K, Weidich F, Leboeuf-Yde C. Mogu li biomehanički ortopedski ulošci za cipele, prilagođeni osobnim potreba ma pacijenta, spriječiti probleme u leđi ma i donjim ektremitetima? Kontrolira no interventno ispitivanje na slučajnom uzorku od 146 vojnika novaka. Časopis za manipulativnu i fiziološku terapiju. 2002.; 25:5.str. 326-330

Chia J, Suresh S,Kuah Ong J, Phua J, Seah AL. Komparativno ispitivanje obrazaca pritiska na stopala između korektivnih ortopedskih pomagala, uložaka Formthotics, jastučića za
liječenje osteofita i ravnih uložaka kod pacijenata s kroničnim plantarnim fascitisom. Anali Medicinske akademije u Singapuru, 2009.;38:869-75.

Landorf K, Keenan AM, Herbert R. Učinkovitost ortopedskih pomagala (ortoza) za stopala u liječenju plantar nog fascitisa: ispitivanje na slučajnom uzorku. Arhiva Interne medicine.
2006.;166:1305-1310

Murley G, Landorf K, Menx H. Potiču li ortopedska pomagala za stopala (ortoze) aktivnost mišića donjih udova kod stopala sa spuštenim svodom na kretanje u skladu s obrascem uočenim kod stopala s normalno oblikova nim svodom? Klinička biomehanika. (2010.), doi:10.1016/j.clinbioa mech.2010.05.001