Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.

Tekscan® - uređaji za mjerenje, analizu i dijagnostiku

Uređaji za biomehaničko mjerenje, analizu i dijagnostiku stopala, tijela, držanja tijela i kretanja omogućit će stručnjaku pristup biomehaničkim i dijagnostičkim podacima koji će znatno pridonijeti poboljšanju funkcije stopala i sustava za kretanje.

Postoji nekoliko različitih uređaja, poput podnih platformi WalkWay i MobileMat. F-Scan analizira funkciju stopala unutar obuće – tzv. „laboratorij u obući“ - a u ponudi su i uređaji za analizu pritiska u ležećem ili sjedećem položaju tijela, te uređaji za biomehaničke analize u veterinarskoj medicini.

Svrha je uređaja TekScan® da stručnjacima, liječnicima i biomehaničarima opće i veterinarske medicine pruže podatke korisne pri praćenju, analiziranju i dijagnosticiranju uzroka i smetnji, s ciljem prevencije i liječenja disfunkcije sustava za kretanje.

Hod je jedna od osnovnih aktivnosti čovjeka i  jedno od  obilježja ljudske vrste. Riječ je o složenoj  pojavi i uobičajeno je govoriti da se ne hoda samo nogama nego cijelim tijelom, te da je čovjeka moguće prepoznati prema načinu hoda (tada govorimo o  fiziognomiji hoda). U hodu dolazi do integracije brojnih promjenjivih  sila, naprezanja i trenja u zglobovima, te dinamike mišića kao  aktivnog činitelja pokreta. Rezultat hoda jest korak, kojem je  svrha, najjednostavnijim riječima, pomak tjelesnog težišta.

Ljudsko je stopalo jedinstvena funkcionalna cjelina kojoj je – kao organu oslonca - temeljna zadaća da nosi težinu tijela, omogućava kretanje i održavanje ravnoteže. Sastoji se od  26 kostiju koje su povezane čvrstima vezama ( ligamentima), a osigurane dugim i kratkim  potkoljeničnim i stopalnim  mišićima.

Oblik  stopala nije jednak  u svih  ljudi. Prema duljini prstiju (digitalni indeks), kao i po obliku prednjega  dijela, razlikujemo tri tipa stopala:

  • grčko stopalo; ima  palac kraći od drugoga prsta
  • egipatsko stopalo; ima palac dulji od drugoga prsta
  • četvrtasto stopalo; palac i drugi prst jednake su duljine.
Elastično suprostavljanje gravitaciji,  harmonija aktivnih i pasivnih sila, uspostavljaju mehanički odnos bića u fiziološkoj akciji  prema  gravitaciji.